Guus Hendrickx - Schilderijen
Schilderijen Portretten Biografie Exposities Aktueel Links Kontakt
2011 SALON DAGEN
Met de Paasdagen, 24 en 25 april zijn op kunstenaars en bedrijven terrein Nieuw en Meer,  22 studio's open. De kunstenaars presenteren verkoopbaar werk vanuit eigen werkplaats. Toegang is gratis.

"Nieuw en Meer", oude Haagseweg 59 in Amsterdam [route]


05.09.2009
Schilderactie ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van het Sarphatipark, Amsterdam.

De zonnige dag werd veelvuldig onderbroken door fikse regenbuien. Gelukkig werd ik gesteund door vrienden die tegen een buitje kunnen. Mijn dank hiervoor aan Erik, Bianca, Ed, Mirjam, Marloes en Wijkcentrum Ceintuur (de Pijp) die het geheel organiseerde.

Bekijk film
Picknick in het Sarpathipark met historische groep.
Mirjam en Marloes wachten op de zon.Ed en Bianca wachten op de zon. Erik wacht op de zon.De picknick kan beginnen.Tussen de buien door, de regendruppels staan op het canvas.Het publiek kijkt over de schouder mee.Eindelijk blijft het droog.Tevreden over de vorderingen.

18.06.2009

19.06.2009

"Mixe With Me", Open ateliers op "Nieuw en Meer" met modeltekenen.

Zondag werden de bezoekers door een optreden van vocalgroup Het Tatikoor verrast.
Het modeltekenen wordt druk bezocht.Elk jaar weten meer mensen deze prachtige plek te vinden.Guus met bezoek uit Nijmegen.Leden en oudleden van het Tatikoor.Het Tatikoor zingt a-capella.Bezoekers van de open ateliers.

06.2009
Girona en Barcelona, Spanje.

Tien dagen op pad met vrienden Victor en Mirjam. We logeren bij de gastvrije Free en Kris die ons veel van de omgeving laten zien.
Girona vanaf de stadsmuur gezien.
Vernisage bij Enrique's BodegaXanti's specialiteiten uit de Pyreneeën, La Palma, Barcelona.Free, Victor en Mirjam.Free en Kris met heerlijke oesters uit Leucate, FrankrijkOlieverfschilderij van BessaluNat schilderij Beste bodega in Girona.Olieverf schilderij, Brug in Girona

15.07.2008
15.08.2008
Senegal en Gambia, Afrika.

Een maand samen op reis met beeldend kunstenares Ute Hindahl. We verblijven en werken in Kafountine, bij beeldend kunstenares Stephanie Reatsch.
Vismarkt Bakau, Gambia
Ute aan het werkaquarel KafountineDe boot naar AffiniamAquarel AffiniamMestkeverIbu, Stephanie en Ute.Aquarel ZiguinchorBaracuda's in ZiguinchorAquarel Mahadi

21.06.2008

Naar aanleiding van het 20 jarig bestaan organiseerde Nieuw en Meer de kunstmanifestatie "Het Culinair Lint". Hier heb ik met als thema, verboden culinaire contacten, het "Geitenvarken 69" gepresenteerd.

Mijn dank voor de hulp hierbij van Sebastiaan Spit, Bianca Vlaar en Rob van Zeist.
Culinair lint, binnenstraat
"Geitenvarken 69"Culinair lint, binnenstraatCulinair lint, voorterreinCulinair lint, ringvaart

26.03.2005
02.04.2005
Een week lang samenwerken met beeldend kunstenaars Ute Hindahl en Nicolas Heiringhoff in atelier 59 van het "de Nieuw en Meer"complex te Amsterdam


21.02.2004 Expositie in "Galerie T", Middelburg

08.02.2003
15.02.2003
Atelieraufenthalt in Schloß Plüschow met Ute Hindahl en Nicolas Heiringhoff